top of page

Functional BodyUse Training

Functional BodyUse oefeningen:

Het doel van de oefeningen is om deze te vertalen naar het dagelijks leven. Oefeningen lijken dus op bewegingen die je vaak maakt gedurende de dag. Denk maar aan wandelen, fietsen, tassen sjouwen, iets van de grond tillen of boven je hoofd brengen. De oefeningen worden steeds uitgebreider en/of moeilijker, zodat er steeds een verbetering plaats kan vinden in jouw lichaam. FBU trainingen zijn dus vooral bedoeld om je soepel, sterk en energiek door het leven te laten gaan.

 

De Functional BodyUse training:

De gehele training bestaat uit een warming-up, core-training, balanstraining, HIIT (Hoge Intensiteit Interval Training) en stretches. Dit bij elkaar duurt ongeveer 1 uur.

De Functional BodyUse trainingsonderdelen:

  • Warming-up, hiermee bereidt jij jouw lichaam fysiek en mentaal voor op de inspanning die deze moet gaan leveren.  

  • Core-training, zorgt er voor dat je de spieren van je romp goed samen leert aanspannen als je bepaalde bewegingen maakt. Dit zorgt voor meer stabiliteit en kracht in jouw lichaam.

  • Balanstraining, heeft als doel om meer evenwicht te creëren in jouw lichaam. Vooral bij het verplaatsen van gewichten of je lichaam zelf.

  • HIIT, tijdens deze training worden de spieren (neuromusculaire systeem) en het hart-longsysteem (cardiovasculaire systeem) geprikkeld om efficiënter samen te gaan werken. Wat hierdoor ontstaat, is dat jij langer bewegingen met of zonder gewichten kan volhouden met een verhoogde hartslag. 

  • Stretchen gebeurt nadat de hele training is afgerond. Stretches worden gebruikt als cooling-down. Het stretchen zorgt ervoor dat de spieren die op spanning zijn gebracht door de training, weer ontspannen worden. Een voordeel hiervan is dat stretchen de bewegingsuitslag van jouw lichaam vergroot. 

bottom of page