top of page

Functional BodyUse Training
"De training om écht fit te worden"!

Functional BodyUse oefeningen:

Het doel van Functional BodyUse oefeningen is om de training direct toepasbaar te maken in het dagelijks leven. De oefeningen simuleren daarom alledaagse bewegingen zoals wandelen, fietsen, het dragen van tassen, en het tillen van objecten. Naarmate je vordert, worden de oefeningen complexer en uitdagender om continue verbetering in je fysieke gesteldheid te waarborgen. Kortom, FBU is ontworpen om je te helpen soepel, sterk en energiek door het leven te gaan.

 

De Functional BodyUse training:

Een complete FBU-trainingssessie duurt ongeveer een uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Warming-up: Deze fase bereidt je lichaam en geest voor op de komende inspanningen.

  2. Core-training: Hier leer je de spieren van je romp effectief aan te spannen tijdens verschillende bewegingen, wat resulteert in meer stabiliteit en kracht.

  3. Balanstraining: Dit onderdeel richt zich op het verbeteren van je evenwicht, vooral bij het verplaatsen van gewichten of je eigen lichaam.

  4. HIIT (Hoge Intensiteit Interval Training): Deze fase stimuleert zowel het neuromusculaire als het cardiovasculaire systeem om efficiënter samen te werken. Het resultaat is dat je langer in staat bent om bewegingen uit te voeren, zelfs bij een verhoogde hartslag.

  5. Stretches: Dit is de cooling-down fase. Door te stretchen ontspannen de spieren die tijdens de training zijn belast. Een bijkomend voordeel is dat het je bewegingsbereik kan vergroten en kan helpen bij het verminderen van spierpijn.

bottom of page